Ogün Samast bunu ilk kez söyledi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün cinayetin faili olduğu gerekçesiyle 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast tanık sıfatıyla ifade verdi. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde savcı Yusuf Hakkı Doğan’a yaklaşık 3 saat ifade veren Samast’ın 8 sayfalık ifadesinde cinayete ilişkin ilk kez üçüncü bir kişiden bahsettiği bilgisine ulaşıldı.

Samast’ın ifadesinde söz ettiği üçüncü kişinin bugüne kadar yürütülen hiçbir dava ve soruşturmada anılmadığı öğrenildi. Savcılığın Samast’ın verdiği bilgiler doğrultusunda bu şahısla ilgili araştırma yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Ogün Samast’ın ayrıca soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’i cinayeti işlemeden önce muhbir Erhan Tuncel aracılığıyla ismen tanıdığını belirttiği öğrenildi. Samast, geçtiğimiz günlerde savcı Doğan’a bir mektup yazarak konuşacağı belirterek bilgisine başvurulmasını talep etmişti. Savcı Doğan, bunun üzerine Samast’ı tanık olarak dinlemek üzere ifadeye çağırmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.