DP İzmir Menderesi Andı
 Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı, Demokrat Parti’nin Kurucusu ve Genel Başkanı Şehit Başbakan Adnan Menderes ile dava arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 51. yıldönümünde “Şehitlerimize yürüyoruz” sloganı ile “Demokrasi Şehitlerinin” ruhuna DP İzmir İl Merkezi önünde LOKMA döktürdü.İl Merkezi önünde yapılan anma törenine, DP İl Başkanı Gökhan Karateke’nin yanı sıra il yöneticileri,ilçe başkanları ve partililer katıldı.
        Anma töreninde konuşan İl Başkanı Gökhan Karateke,”Menderes'in milletini çok sevdiğini, sevgisini de işlerini iyi yaparak gösterdiğini söyledi. Menderes döneminin Türkiye'nin çarıktan medeniyete geçiş dönemi olarak anıldığını kaydeden Karateke, "Tek partili dönemin yaşandığı bir sürecin ardından demokrasi telaffuz etmek cesaret işiydi.Ama Menderes ve arkadaşları  milletin değerleriyle barışık ve onları ön planda tutarak yaşadığını ifade eden İl Başkanı Karateke, idamların 51. yıldönümünün yaşanmasına rağmen hala milletin kanayan bir yarası olduğunu kaydetti. Millet, hem Adnan Menderes'i hem de onlara bunu yapanları unutmadığını ifade ederek "Kendi adına risk almıştır ama bu milletin de önünü açmıştır" dedi.
 
Anma töreninde  , yoldan geçen araçların korna’larıyla anma törenine destek vermeleri dikkat çekiciydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.