İran Heyetini Karşılayan Olmadı
Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Başbakanlık'a giden İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi ve Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı Said Celili'yi karşılamaya kimse gelmedi. Başbakanlık kaynakları olayın kasıtlı olmadığını, aksaklıktan kaynaklandığını belirtti. 

Celili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Başbakanlık binasına randevu saati olan 11.00'de geldi. 

"ERKEN Mİ GELDİM?" 

Arabadan inen Celili, kendisini kimsenin karşılamaması üzerine etrafına bakındı. "Erken mi geldim?" diye İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur'a sordu. Büyükelçi, saatine baktıktan sonra "Hayır" anlamında başını salladı. 
Celili bunun üzerine merdivenlerden çıkarak kapının önünde durdu ve bir süre yetkililerin gelip kendisini karşılamasını bekledi. Kimse gelmeyince kendi başına Başbakanlık binasından içeri girdi. 

BAŞBAKAN, CELİLİ İLE GÖRÜŞTÜ 

Daha sonra Başbakanlık Merkez Bina'da basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 11.30'da başladı. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Celili'nin Uluslararası Atom Enerjisi Kurulu tarafından alınan kararları Bakan Davutoğlu'na anlattığı bildirildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.