AK Parti Fatih 5’inci Olağan Kongresi Fatih Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekili katıldı.
Kongre’de yaptığı konuşmasında AK Partinin önemli adımlar attığını belirten Numan Kurtulmuş, “Değerli kardeşlerim yollar yapabilirsiniz, köprüler yapabilirsiniz, uzaya araçlarda gönderebilirsiniz. Kişi başına düşen milli gelirde artabilir. Bunların hepsini gücünüz yettiğince yapabilirsiniz. En zor olan şey devletin zihniyetini değiştirmektir. AK Parti Türkiye’de zihniyet devrimini gerçekleştirerek gerçekten büyük bir mesafe almış oldu” dedi.
“HERKESİN HAZRETİ İNSAN OLDUĞUNA İNANIR, SAYGI GÖSTERİRİZ”
Türkiye’nin geçmiş dönemlerine atıfta bulunan Kurtulmuş, “Başörtülünün başörtüsünden korkardı. Üniversite kapılarında gencecik kız çocuklarını içeriye sokmaz. Devlet memurlarının başörtüsü takmasına müsaade etmezdi. Öyle bir Türkiye anlayışı vardı ki imam hatip liselerinden korkar imam hatip liselerinin önüne engeller koyardı. Öyle bir devlet anlayışı vardı ki vatandaşın ana dilini konuşmasından rahatsız olur. Ana dilini konuşanların önüne engeller koyardı. İnsanların yaşadıkları yerlerin isimlerini değiştirirdi. Dersimi Tunceli yapar ve orda yapılmış olan devlet terörünü devlet baskını meşru göstermeye çalışırdı. Son günlerdeki tartışmada eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin önemli mücadelelerinden birisidir. Bizler bu memlekette suni olsun alevi olsun herkesin hazreti insan olduğuna inanır herkese saygı gösteririz” şeklinde konuştu.
"BİZİM İÇİN ALEVİLİK DE, SÜNNİLİK DE DEVLETİN"
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bizim için Alevilik de devletin Sünnilik de devletin. Bizim için sunilik değerleri ne kadar kabul edilirse Alevi yurttaşlarımızın değerleri de o kadar kabul edilir. Bizim için eskiden devlet adına hangi yanlışlıklar yapıldıysa millet için bunlardan özür dilenip bu yanlışların ortadan kaldırılması temenni edilir. Başbakanımızın, Tunceli’de göstermiş olduğu halkla bütünleşme görüntülerinin ardından ülkenin eski siyasetçileri tekrar sahne aldılar ve dediler ki ‘Seyit Rıza teröristtir’ onlara sorsanız Seyit Rıza da teröristtir, İskilipli Mehmet Atıf Hoca da teröristtir. Onlara sorsanız Kürtçe konuşan, Lazca konuşan da teröristtir, üniversiteye başörtüsüyle bulunmaya çalışanlar da terör