Erdoğan
Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları şunlar: 

Yeniden listeye giremeyen arkadaşlara hizmetleri için teşekkür ederim. Önceki gün partimizin 4. olağan kongresini yaptık. Yola çıktığımız ilk günden beri bizlerle beraber yürüyen dava arkadaşlarımız kongremizde de bizi yalnız bırakmadı. Geçtiğimiz dönem MKYK'da, MDK'da yer alan ancak bu kongrede bayrağı yeni isimlere devreden arkadaşlarımıza bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Önümüzdeki dönem yeni arkadaşlarımızla birlikte milletimiz için çok daha büyük işler yapacağız. Ak Parti bu ülkenin içinden doğmuş bir siyasi harekettir. Türkiye ne kadar güçlenirse AK Parti de o kadar yükselmektedir. 

"GENSORUYU BİLE SULANDIRDINIZ" 

Anamuhalefet partisi Dışişleri Bakanım hakkında gensoru veriyor. Gensoroyu bile sulandırdınız. Bir insan bir şey yaparken sonuç alıp alamayacağına bakar. Göreceksiniz orada gruplarını bile toplayamayacaklar. Sadece el kaldırıp indirecekler. Türkiye'nin dış politika anlayışını sulandıran muhalefet dünyada yok. 

Biz bu noktada Meclis'te kaybedeceğimiz güne üzülüyoruz. CHP'nin ucundan kenarından ulaşamayacağı, diğer partilerin de hiçbir zaman gelemeyeceği noktadır bizim dış politikada ulaştığımız nokta. Küçük düşünmeye alışanlar AK Parti'nin düşündüğü çok yönlü politikasını anlayamaz. 

"ÖNÜMÜZDE 3 DÖNÜM NOKTASI VAR" 

Artık önümüzde üç önemli dönüm noktası var" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biri 27 Ekim 2013 olarak belirlediğimiz yerel seçim olacak. 2014'ün Ağustos sonunda cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. İlk defa cumhurbaşkanı halkın oylarıyla belirlenecek. Tarihi önemde bir seçim yaşayacağız. 2015'in Haziran ayında genel seçim yapılacak. 2015 seçimi 2023 hedefleri açısından kritik önem taşıyor. 

Bu önemli dönüm noktalarını aştığımızda Türkiye 2023 hedefleri konusunda epeyce mesafe kat etmiş olacak. Üç yılda üç seçim yaşanacak. Biz aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Onlar kongrelerinde nasıl bir parti diye tartışırken, biz nasıl bir Türkiye diye durumu ortaya koyduk." 

Kongrede CHP Lideri'ne terör konusunda çağrı yaptığını hatırlatan Erdoğan, 

"Biz çağrımızda samimiyiz. İçinde en küçük bir riya, siyasi hesap yok. Ülkemizi bu büyük sıkıntıdan kurtarmak. CHP Genel Başkanı eline tutuşturulmuş notlarla hareket ediyor. Edebe, ahlaka uymayan kelimelerle bize saldırıyor. Onlar iktidara hakaret etme yarışına giriyorlar. 'Gelsin bakalım kapımız açık' diyor. Bu oyunbozanlık ifadesidir. 

Oturduk konuştuk, üç ay geçti. Böyle bir çalışma istiyorsanız 'hazırız' deyin. Gidilmesi gereken her yere gideriz. Başbakan yardımcım gitti arkadaşlarıyla talep etti, bazıları randevu vermedi bile. CHP Genel Başkanı'nın derdi başka. Bize geçen yıl diz çöktürmekten bize bahsettiler sonra kendileri diz çöktü" dedi. 

"DAVET ETMEK ZORUNDA MIYIZ?" 

CHP ve MHP'nin bizim Büyük Kongremiz'e gelmemesi bahaneleri de çok garip. Güya bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesi. Etmem. Etmek zorunda mıyız? Yok böyle 25 kuruşa simit. Neymiş basına engel konulmazmış evet doğru. Ama o medya bize saldırdığı, küfür yağdırdığı zaman ona haddini bildirmek bizim boynumuzun borcu. 3-5 tanesine böyle bir şey uyguladık. Niye rahatsız oluyorsunuz. Ama sen davet ettiğin de ben 2 arkadaşımı gönderdim, katıldılar yuhalamalara rağmen. 

"MHP'YE Mİ SORACAĞIZ?" 

MHP'nin gelmeme sebebi ise salona davet ettiklerimiz. Biz kimi çağırıp çağırmayacağımızı MHP'ye mi soracağız. Anadolu'da bir söz var. Misafir ev sahibinin kuzusudur. Size davet yapıldıysa gelirsin kuzu kuzu oturur gidersin. Ama bunların Anadolu kültüründen bile haberi yok. Kongremize gelmeyerek demokrasi şölenini kaçıranlar onlar oldu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.